Andras tankar om entreprenörskap i skolan

Som ett svar på mina frågor i inlägget igår om Mer entreprenörskap i skolan, men vad behöver man utbilda i för att skapa en entreprenör? så hittade jag tre inlägg i min feedreader idag som handlar lite om samma tankar.

Nyfikenheten ska komma från eleverna – Där slutsatsen ”att för mycket regler i skolan kan förhindra och till och med döda kreativitet” matchar mina tankar.

Här styr barnens idéer – Handlar om Piltorps förskolas syn på entreprenörskap och de följer mina tankar med att säga ”Vi vill utveckla barnens kreativitet. Få dem att tänka själva, hitta på egna lösningar och komma på vad de själva vet.”

Morgondagens skola – ”Skolan bör vara föränderlig, hjälpa elever till initiativ, bör vara internationaliserad och fokusera på att eleverna utvecklar sin egen kompetens i ett livslångt lärande.”

Har du fler intressanta länkar eller tankar om hur vi ska skapa fler entreprenörer så hör av dig eller lägg en tweet på twitter med hashtaggen #entreprenörskap.


Kommentarer

3 svar till ”Andras tankar om entreprenörskap i skolan”

  1. På Esbris webb finns en hel del om entreprenörskap i skolan/akademin. Här en lite äldre artikel, men tror att mkt gäller fortfarande: http://www.esbri.se/artikel_visa.asp?id=409

  2. Profilbild för
    Anonym

    Tackar, intressant att den artikeln är 5 år gammal och det fortfarande inte finns svar på flera av frågorna och aspekterna som tas upp i den.