Att arbeta med dator suger ur arbetsmiljö synpunkt

Det senaste 30 åren har arbetsställningen vid datorarbete i stort sett likadan ut. Visst det har kommit massor av ergonomiska lösningar på tangentbord, möss mm. Men ärligt talat så är det skit att sitta och jobba med en dator vid ett skrivbord 40 timmar i veckan. Det kvittar hur mycket de menar på att man ska röra på sig mm. Så länge arbetsställningen är skit så kommer kroppen att tycka det är skit. Vi behöver betydligt mer dynamik på kontoren. Jag tycker det är dags att höja användbarheten på kontorsplatsen och att man kommer med lite nytänkande inom hur man jobbar med datorer.

Men hur skapar man ett användbart kontor utifrån datoranvändandet?

Jag har länge hållit utkik efter intressanta lösningar men mest stött på gamla tankar. Har du stött på något som ser intressant ut eller har några idéer så hör gärna av dig.


Kommentarer

Ett svar till ”Att arbeta med dator suger ur arbetsmiljö synpunkt”

  1. Profilbild för Adminbjorkas
    Adminbjorkas

    Kanske är lite sen på att svara men det handlar inte om hur bra det ska vara just nu. Det handlar om pengar och hur mycket man kan dra in. Om det innebär att man slänger in folk i små kubbås med en dator så blir det så.. Inte mycket man kan ändra förns världen slutar tänka på pengar. Jag tror att man måste ta det lugnare så man kan resa sig upp ur båset för att snacka med sina jobbkamrater och inte jobba ihjäl sig.