Gör ”sälj” dig lika frustrerad som det gör mig?

Vad krävs för att bli företagare? en fråga som Christian Rudolf på Disruptive ställer och hans svar är sälj, sälj och sälj. När jag läser det inlägget så blir jag så otroligt frustrerad och känner hur allt inom mig bara bubblar. Inte över själva innehållet, det är egentligen rent självklara saker han tar upp men det är så klockrent skrivet. Att driva ett företag handlar till stor del om att sälja annars kommer du snart inte ha något företag att driva.

Nej, det som gör mig frustrerad är att fast jag har den här kunskapen och är helt medveten om det så har jag så otroligt svårt för sälj. Missförstå mig inte jag har inga som helst problem med själv säljprocessen. I det skedet är jag en ”elefant” och jag får ofta höra hur duktig jag är på att lyssna på vad som efterfrågas och verkligen hjälpa kunden. Men att just ta tag i säljandet är för mig av någon outgrundlig anledning otroligt svårt och jag har slagits med det under det år jag drivit eget företag. Det är något med sälj som får mig att större delen av tiden att ”glömma” bort det.  Jag lyckas på något sätt förminska betydelsen av att sälja fast orden ”jag måste sälja mer” konstant ligger i bakhuvudet. Jag har försökt vända och vrida på det, läst en ofantlig massa och testat olika lösningar mm. Jag har all den här kunskapen, jag vet vad som behövs, jag vet vad som krävs och att det bara är att ”göra” det men ändå så blir det inte gjort. Vad det än beror på rädsla, ointresse, fördomar mm så är det något jag konstant kämpar med.

Har du samma erfarenheter? Hittade du en lösning? mm så är du mer än välkommen att höra av dig.

Om du inte redan följer Christian på disruptive så gör det han har en hel del intressanta åsikter när det kommer till entreprenörskap.


Kommentarer

3 svar till ”Gör ”sälj” dig lika frustrerad som det gör mig?”

 1. Profilbild för Rudolf
  Rudolf

  Hej M

  Jag kanske borde göra en video om hur jag lyckades råda bot på min situation.

  Du är lite luddig kring vad som hindrar dig, är det för att det känns jobbigt att erkänna saker? jag vet, frågan är ärligt och direkt ställd och jag har full respekt för om du inte vill prata om det!

 2. […] This post was mentioned on Twitter by Dangerous Minds and Dangerous Minds, Mikael Röjnert. Mikael Röjnert said: Nybloggat: Gör "sälj" dig lika frustrerad som … http://mikael.rojnert.se/gor-salj-dig-lika-frustrerad-som-det-gor-mig/ #entreprenörskap […]

 3. Profilbild för
  Anonym

  En video hade nog varit till stor nytta för många.

  Luddigt blev det eftersom inlägget dels blev spontant skrivet i frustrationens hetta och för att jag precis som du säger inte riktigt vill erkänna för mig själv. Då handlar det inte bara om sälj utan flera aspekter i egenföretagandet. Jag har väl haft lösningen en längre tid men i och med att den innebär att skjuta upp drömmarna och mål som omger egenföretagandet så har jag väl inte riktigt kunnat acceptera den utan försökt leva kvar i drömmen.