Karriärrebell – En kväll om att göra sin grej!

Jag närvarade vid en inspirationskväll om omvägar och genvägar till drömjobbet arrangerad av DIK. Det var mingel, mat och underhållning av ett par ståuppare. Men det som var mest givande var en karriärspedagog vid namn Torild Carlsson.

Han hade en hel del intressanta synpunkter om jobbsökande och de jag fastnade för var.

  • Vad är kreativitet för dig? Det säger inte mycket om du påstår att du är kreativ för kreativitet är så olika för olika människor. Istället så förklara vad kreativitet är för dig, vad gör dig kreativ?
  • Jobbmarknaden lever kvar i gamla föreställningar. Vi frågar ett företag om dem vill ha en, antingen personligen, genom papper eller en vän. Hur vet vi att vi vill jobba där överhuvudtaget? Börja med att göra en baklängesintervju. Ta kontakt med människor som jobbar med det du tror du vill göra och fråga hur de trivs, vad de gör en vanlig dag och vem mer man borde prata med.
  • Ta reda på vad du kan, verkligen utforska dig själv, troligtvis kan du mer än vad du tror. När du tagit reda på det du kan så kombinera de du gillar. Funderar över var på markanden den kombinerade kunskapen kan komma till användning. Koncentrera dig sedan på att kontakta människor inom de områden.

Kommentarer

2 svar till ”Karriärrebell – En kväll om att göra sin grej!”

  1. Profilbild för mamma
    mamma

    Det här lät intressant, något för dig eller. Jag håller alla mina tummar på en bra framtid för dig och din kära Hannah. Och hemsidan var fin. kram till dig

  2. Ja den här kvällen var verkligen givande. Jag är superpeppad på att söka jobb igen!