Mitt bidrag till WUD och användbarhet

Igår var det världsanvändbarhetsdagen (inte så användbart ord kanske =) och som jag sa förra veckan så skulle mitt bidrag vara att lansera en webbsida i användbarhetens tecken. Så nu är sidan uppe A som i användbart. Tanken är att samla så mycket som möjligt om användbarhet och på det sättet hoppas jag kunna hjälpa till med att göra användbarhet till ett viktigare område i vårt samhälle. Det finns så otroligt många tjänster och produkter som kan utformas betydligt bättre för oss människor. Användbarhet behöver bli större, starkare och få betydligt större fokus vid utveckling av produkter och tjänster. Så har du några tips, synpunkter mm gå gärna in och kommentera eller kontakta mig.

Som ett tecken på hur lite fokus det finns på användbarhet så hittade jag inte något användbarhetsevenemang i Malmöregionen under gårdagen. Vi får hoppas att vi kan göra något åt det om ett år.