Wacom Bamboo Pen & Touch

I födelsedagspresent för några veckor sedan fick jag en Wacom Bamboo Pen & Touch (A5).

Nu ett par veckor senare efter att ha testat den på olika sätt kan jag inte annat än säga att jag är riktigt nöjd. Det är min första ritplatta och jag är fascinerad över hur bra det funkar att använda en. Ritdelen är helt fenomenal och att teckna med den är otroligt enkelt och roligt. Saken med just denna platta är att utöver den traditionella ritdelen så kan man använda plattan som en stor touchplatta. Man kan genom olika fingerrörelser utföra olika funktioner ex så kan man genom att dra två fingrar nedåt få fönstret att scrolla nedåt (ni som är mac-användare är väl bekanta med funktionerna). Dock så är inte touch-funktioner alltid så flytande som man skulle vilja men det kommer kanske i framtida versioner. Så om ni är nybörjare och vill ha en grymt bra ritplatta med lite extra funktioner så kan jag varmt rekommendera den. Dock så har jag en undran till personer med erfarenhet av ritplattor. Spetsen på pennan verkar slitas ned rätt snabbt, är detta något som är vanligt för pennor till ritplattor?