Nu är det dags att ta mobilbetalning i Sverige till en högre nivå

Varför kan inte vi i Sverige använda mobilen som plånbok? är en fråga som kom upp i en diskussion med ett par vänner för ett tag sedan och en fråga som jag diskuterat med många de senaste åren. Varför tar det så lång tid att skaffa sådan lösningar i Sverige när tekniken finns? Speciellt efter att man sett och läst om hur effektivt man använder mobilen som betalning på andra ställen i världen. Som ett svar på våra funderingar så publicerade Computer sweden ett flertal artiklar om att mobilbetalning är på gång i Sverige.

De började med De gör mobilen till en plånbok där de pratat med företaget Accumulate som just har en tjänst för betalning med mobil.

Sedan publicerade dem tre artiklar samtidigt

Så tar du betalt med mobilen – där de tar upp nya och gamla lösningar för att ta betalt med mobilen.

Cdon: ”Tjänsten är lättanvänd” – Cdon har testat tjänsten Klarna mobil och är relativt nöjda med den men har problemet med kostnaden för mobilbetalning. Svårt att motivera när marginalerna på produkterna är väldigt små.

5 tjänster för mobil betalningDirektlänk till tabellbild

Klarna mobil
Payex mobil
Cellsynt
Viatel
Allopass

Så det verkar hända en del på den här marknaden. Vilket är fantastiskt för det är dags att effektivisera betalningsmarknaden i Svergie. Jag är inte intresserad av att ha massa säkerhetsdosor och betalkort när det finns effektivare lösningar med högre användbarhet.

Har du hittat några intressanta lösningar eller har funderingar på några hör gärna av dig.


Kommentarer

2 svar till ”Nu är det dags att ta mobilbetalning i Sverige till en högre nivå”

  1. Hej, roligt att du får upp detta ämne i din blogg. Det händer mycket nu på denna fronten. Det finns ett samlat betalmedel, Inga Mynt (www.ingamynt.se) som lanserats i Sverige med start i telecomstaden Karlskrona och nu rullas ut vidare i landet.
    All konsumenter och butiker kan ansluta sig utan kostnad.

  2. Profilbild för
    Anonym

    Tackar för tipset och lycka till.